Balett & Modern

Balett 6 tim/vecka & klass

Agneta Carlhamre fd. Bank

I min undervisning vill jag att alla elever känner sig inkluderade oavsett vilka förkunskaper man har och vars och ens förutsättningar. Med roliga kombinationer vill jag få gruppen att lockas till utveckling och tänja gränsen i kunskapsnivån. Lektionerna med mig är intensiva och glädjefulla. Jag har Agneta Banks Balettskola i Göteborg, har utbildning på Danshögskolan samt undervisat i ämnet klassisk balett på Hulebäcksgymnasiet samt karaktärsdans på Svenska Balettskolan i Göteborg.

   

Modern 4 tim/vecka & klass

Tom Kvém

Jag är utbildad dansare på Balettakademin Sthlm och har arbetat på många olika statliga och fria scener i Europa, Skandinavien. Koreografin/ pedagogiken har också kommit in i bilden som jag hållit på med sedan 90talet. Arbetat med både proffs/ amatörer i olika konstellationer och uppdrag. Den moderna dansen och dess obegränsade språk och innehåll har alltid intresserat mig. Under senare år har jag även börjat arbeta m film som fristående form eller som filmisk scenografi till scenisk dans. I denna sommarkurs bygger vi en uppvärmning för styrka, rörlighet, fokusering som får utvecklas under vår tid ihop. Vi börjar nere på golvet och tar oss upp till stående för att inta rummet. Vi arbetar i tystnad och i musik. Vi hittar rörelser utifrån plats, ifrån varandra, gör nytt i solon, duos grupper. En rolig och utvecklande kurs där du får synas och det blir vad du gör det till. Välkommen!

 

- Du kommer att få prova på andra dansstilar, impro, koreografiskt skapande, teori, näringslära för dansare, rytmik, styrketräning anpassad för den dansstil du arbetar med, mindfulness, olika typer av stretch exempelvis YinYoga och mycket mer.

- Du kommer få anpassad och energirik mat, 2 mellanmål och 1 lunch. - Delar av dresscode ingår. - Du kommer få Medlemskort på Kulturföreningen TÅGET  år 2019 där försäkring ingår. - Från den dagen du har anmält dig så kommer du för ett specialpris kunna få träna upp din styrka o kondition inför sommarskolan 2019 på Svensons Hälsocenter.

- Du kommer att vara på plats från 8.30 till 18.30 varje vardag. Två till fyra timmar om dagen kommer vara mer fysiskt ansträngande än de resterande timmarna.

Vi hoppas också på att kunna ha en avslutningsföreställning för nära och kära på fredageftermiddagen/ kvällen men detta är inte riktigt klar än.