Foto

22705FT03FC01

WP-0041-001Intresserad av fotografi, och då analogfoto i synnerhet? Titta in på någon av våra tisdagsträffar mellan 18 och 21!

Kulturföreningen Tåget har ett välutrustat mörkrum för både svart/vitt- och färg-arbeten. Vi framkallar film och kopierar bilderna analogt. Framförallt arbetar vi med gamla 1800-tals tekniker som våtplåt, cyanotypi och saltprint. I vår studio kan vi ta porträtt och produktbilder, både analogt och digitalt.
 
Just nu arbeterar vi med att kopiera bilder med en gammal teknik som kallas saltprinting. När salmiaksalt (amoniumklorid) blandas med silver blir det ljuskänsligt. Arbetet skall resultera i en utställing i Borås samt en separatutställning i Hjo under hösten 2017.
 
Andra halvan av 2016 ägnande vi mycket tid åt cyanotypier och två av våra medlemmar avslutade året med att visa sina bilder på Kulturkvarteret Pedagogien i Hjo. 
 
Under 2015 har vi framförallt arbetat med en större serie bilder inspirerade av Iggy Pops citat "I'm not ashamed to dress `like a woman´ because I don't think it's shameful to be a woman". Bilderna visade vi på Brygghuset i Borås och hänger just nu i Cafét på Tåget.
Är du intresserad att jobba med analogfotografi är du välkommen till någon av våra tisdagsträffar mellan 18 och 21. Skolor och föreningar är välkomna att kontakta oss för att diskutera eventuell hyra av mörkrummet.