FAQ

Frequently Asked Questions

Vad har ni för dans hos er?

Vi har främst Street, dansmix och klassisk balett för nybörjare och fortsättningselever.

Hur mycket behöver jag kunna för att få vara med att dansa?

Du behöver inte kunna något alls. Vi försöker se till att man hamnar i en dansgrupp som passar den kunskapsbas man har.

Hur mycket kostar det att dansa hos er?

Det kostar 100:- för ett medlemskort på Kulturföreningen TÅGET som gäller ett helt kalenderår. Deltagaravgift är 100:-. Detta är de enda kostnaderna för att delta i dansvagnen.

Vad ska jag ha för kläder på mig?

Är man nybörjare så räcker det med att man har kläder som man kan röra smidigt i. Det är alltid bra att ha rätt kläder från början då risken annars är stor att man använder sina muskler felaktigt utan att läraren ser det bakom alla stora kläder. Har man däremot jazzbyxor och en tight tröja att dansa i ser läraren bättre hur man jobbar med kroppen rent tekniskt. Han eller hon kan då snabbare och lättare undervisa dig och minska risken för att du skadar dig.

Vad ska jag ha på fötterna?

På fötterna kan man ha strumpor eller så kan man vara barfota. Vill man köpa skor så finns det jazzskor eller sneakers till jazzen, men som nybörjare är det bäst med jazzskor. Dansar man balett så är teknikskor att föredra och gärna en dräkt och trikåer eller en herrtrikå och tight t-shirt.

Har ni uppvisningar och är man tvungen att vara med på dem?

Vi brukar vanligtvis ha terminsavslutningar där vi visar upp det vi jobbat med under terminen. Ingen är tvungen att delta på uppvisningen då det ska kännas bra att vara med. Däremot så kan de vara bra att testa någon gång. I annat fall så behöver säkert resten av gruppen ditt stöd den dagen med push och peppning.

Hur många är det i varje grupp?

Eftersom vår sal är så pass liten så försöker vi hålla grupperna till max 12 personer.

Vad krävs av mig i en ideell förening?

Det krävs att man är delaktig i föreningen som helhet och vet vad den står för. Dansarna som deltar i verksamheten har själva ansvar för att städa salen och för att delta på dansvagnens möten.