Om oss

Om oss på tåget

Kulturföreningen Tåget startades 1984 som ett projekt för att utveckla fritidsgårdarna och deras gårdsråd. I starten så flyttade fritidsgården Solbacken (som nu är rockborgen) ner till våra gamla lokaler på Österlånggatan 69. Man anställde projektledare och personal som skulle arbeta med ungdomarna. Den nya gården skulle framför allt vara öppen på fredag och lördagar som ett alternativ till gågatan.

De verksamheter som startades upp först var teater, musik, dans, foto, bild, tidning och data.  Januari 1990 kom fritidsnämnden med ett ultimatum till den dåvarande styrelsen att driva Tåget som en föreningsgård eller göra om verksamheten till en ”kommunal fritidsgård”. Styrelsen beslutade på årsmötet att driva Tåget som en föreningsgård och föreningen tog över den 1 juli 1990. Sedan dess är föreningens styrelse ansvarig för verksamhet och personal.

I början av augusti anställdes personal och verksamheten kunde startas upp igen och är nu på helt egna ben. Under åren så har gruppverksamheter varit basen för kulturföreningen.

Vill du veta mer om oss? Kontakta info@taget.se för mer information.

Skip to content